Blog

Barcelona: schitterend strandleven in hartje stad

Barcelona ligt in het noordoosten van Spanje, pal aan de Middellandse Zee. Het is de tweede stad van het land en een van de populairste bestemmingen voor een stedentrip, zeker bij de Nederlanders en de Belgen. Ze genieten er in alle seizoenen. In de zomermaanden is het een favoriete bestemming voor fans van zon, zee en strand. Zo is het strand van Barceloneta is erg populair vanwege zijn ligging vlak bij het stadscentrum. Barcelona is ook een stad voor shoppers en lekkerbekken. Deze laatsten zullen ongetwijfeld watertanden bij het zien van al dat lekkers. Toch heeft de stad iedereen iets boeiend en interessants te bieden. Dat is ook zo voor natuurliefhebbers en voor fans van geschiedenis en van kuunst en cultuur. Barcelona telt vele waardevolle gebouwen, kathedralen en erkende monumenten. Barcelona heeft de vele vakantiegangers zoveel te bieden dat je er zeker zult terugkeert voor een stedentrip Barcelona.

Sagrada Família

Als je van waardevolle gebouwen houdt moet je deze indrukwekkende kerk in het centrum van de stad zeker bezoeken. Eind negentiende eeuw (1882) startte er de bouw en vandaag is men er nog altijd mee bezig. De officiële inhuldiging is nog niet voor morgen. Die wordt pas voorzien in 2026. De Sagrada Familia is een zogenaamde ‘verzoeningskerk’ die uitsluitend met giften mag gebouwd en verbouwd worden. De kerk is ondertussen een toeristische blikvanger met een interieur die even imposant is als de buitenkant.

De legendarische voetbaltempel van Camp Nou

Niet alleen alle fervente voetballiefhebbers, maar iedereen die Barcelona wil ontdekken kan onmogelijk voorbij de infrastructuur van FC Barcelona waar de meest fantastische wedstrijden worden gespeeld. Vooral de derby's tegen Real Madrid zijn legendarisch. Wanner er niet wordt gevoetbald kun je Camp Nou bezoeken. Je krijgt niet alleen een begeleide rondleiding, maar je mag zelfs een kiekje in de catacomben nemen. Als slot van de rondleiding kun je het FC Barcelona Museum en de shop bezoeken.

Port de Barcelona

Barcelona is een ook een typische havenstad. Naast allerlei goederentransporten wordt de haven van Barcelona vooral gebruikt door luxueuze cruiseschepen. Aan de legendarische Ramblas bevindt zich de oude “plezier” haven ‘Port Vell’, met goede restaurants, bars en gezellige terrassen met een uniek panorama over het drukke stadscentrum. Je ontdekt hier ook een groot winkelcentrum Europa’s grootste aquarium met maar liefst zes miljoen liter zeewater.

Andere toeristische toppers van Barcelona

Naast al dit moois heeft Barcelona nog heel wat in petto voor zijn ontelbare toeristen die jaarlijks de stad bezoeken, zoals:

  • La Ramblas: een gezellige boulevard waar altijd wel iets te beleven is
  • Plaça Catalunya: het hart van de stad met straatmuzikanten en een sfeervolle verlichting
  • Palau de la Música Catalana: schitterend concertgebouw met een indrukwekkende bijzondere glazen koepel.

Laat een antwoord achter