Blog

Mooi weer = naar buiten!

Na een poos van kou, een dik pak sneeuw en een aantal rondjes schaatsen, is het weer nu 180 graden gedraaid en lopen we in jurkjes en korte broeken buiten. Het is duidelijk dat de meeste mensen het warme weer prefereren. Toen de sneeuw buiten lag, keek ik vanuit mijn raam naar het park en het was redelijk druk maar het was niks vergeleken met de drukte die ik de afgelopen dagen kon zien. Zelf heb ik ook wat uitstapjes naar het park gemaakt en ik snap al die mensen heel goed.

Een gezellige picknick

Dit weer biedt ook zoveel mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld een gezellige picknick met je huisgenoten. Haal wat boodschappen in huis en duik samen de keuken in voor de lekkerste hapjes. Vervolgens pak je alles goed in, kleedje mee en dan zoek je een mooi plekje buiten uit om alles op te peuzelen. Zorg wel dat je je rommel weer meeneemt, zodat andere mensen en de natuur er geen last van hebben. We kunnen niet naar de restaurant terrassen, dus dan creëren we ze zelf. Op een veilige manier natuurlijk.

Lekker bewegen

De sportscholen en dergelijken zijn ook al een hele poos dicht en met dit goede weer kunnen we onze beweging goed naar buiten verplaatsen. Als echte Nederlanders moet dat natuurlijk op de fiets. Is jouw exemplaar aan vervanging toe? Kijk dan voor een nieuwe herenfiets. Zo kan je bewegen in het buitenweer op een manier die bij je past. daarnaast is het ook een goede investering voor de toekomst, ongeacht wat het weer dan doet.

Ontdek de omgeving

Op die fiets kan je namelijk ook een veilig uitje voor jezelf creëren. Pak de fiets en ontdek de omgeving. Pak lekkers in voor onderweg en zo ben je er toch een dag op uit. Met dit weer hoef je namelijk niet binnen te blijven zitten. Een uitje kan heus wel maar het moet natuurlijk wel veilig blijven.

Goed voor de gezondheid

Buiten zijn, is natuurlijk heel goed voor de gezondheid. Niet alleen bewegen we meer maar het is ook bevorderlijk voor onze gemoedstoestand. Daarnaast doen we met dit zonnige weer ook genoeg vitamine D op. Heel veel voordelen dus. Daarnaast maken we als we buiten zijn vaak ook meer contact met anderen. Al moet dat wel volgens de maatregelen.

Het is misschien wat vroeg, dit lenteweer, maar we kunnen er maar beter van genieten. Hoe ga jij je tijd in het zonnetje besteden?

Laat een antwoord achter