Blog

Goed gehoor voor je oor

Kunnen horen wordt door veel mensen vaak gezien als een standaard, iets wat je voor lief neemt. Toch realiseert niet iedereen zich altijd even goed dat gewoon kunnen horen niet voor iedereen is weggelegd. Er zijn helaas veel mensen die door een ziekte zoals tinnitus, door ouderdom of gewoon omdat ze zonder gehoor geboren zijn niet of niet goed kunnen horen. Een hele fijne oplossing voor deze mensen zijn natuurlijk gehoorapparaten. Het geeft mensen de mogelijkheid om nog meer mee te kunnen doen in de maatschappij, gezien geluid en het horen van gesprekken toch vrij belangrijk is in onze wereld. ‘Het gehoorapparaat’ bestaat momenteel niet meer, er zijn ongekend veel soorten gehoorapparaten die aan iedereen verschillende voordelen bieden.

 

De bekendste variant

Zo zijn de gehoorapparaten in de basis onderverdeeld in vier groepen.  Elk gehoorapparaat heeft bepaalde doelgroepen met de daarbij behorende resultaten. De bekendste variant is het achter-het-oor gehoorapparaat. Doordat deze apparaten zich zoals de naam al zegt: achter het oor bevindt, bieden deze gehoorhelpers ruimte voor grotere batterijen, waardoor de apparaten gedurende de dag langer mee zullen gaan. Ook zijn er door de extra ruimte mogelijkheden om de apparaten wat uit te breiden. Zo kan u bijvoorbeeld kiezen voor bluetooth op uw gehoorapparaat. Vanaf het apparaat achter het oor, worden door een slangetje alle geluiden naar het trommelvlies gestuurd. Hierdoor kan u weer fijn genieten van wat muziek of het geluid van de zee. 

 

Onzichtbaar of luidspreker?

Een van de wat minder bekende varianten is het onzichtbare gehoorapparaat. Deze apparaten zitten in een oor en worden onder gebruikers van gehoorapparaten steeds populairder. Men vindt het fijn dat deze apparaten niet zichtbaar zijn, waardoor mensen ook niet zo snel zien dat de gebruiker een gehoorapparaat gebruikt. Deze apparaten worden speciaal op maat gemaakt, waardoor het apparaat perfect in uw oor zal passen. De meest nieuwe varianten hiervan kunnen zelfs verbonden worden met apps, waarop u diverse instellingen en extra’s kan regelen. Een andere optie van de gehoorapparaten is de variant met een luidspreker die zich in het oor bevindt. Het apparaat zelf bevindt zich bij deze versie achter het oor, maar doordat de luidspreker direct in het oor zit, zorgt dit voor een uitermate goede geluidskwaliteit. Het geluid wordt namelijk elektronisch naar de gehoorgang geleid, wat maakt dat het geluid op die manier directer aankomt zonder mogelijkheden van ruis. De luidspreker in het oor zendt het geluid vervolgens direct naar het trommelvlies, waardoor je alles dus beter zal horen!

Laat een antwoord achter