Blog

Een nieuwe bak

Er zijn zo van die aankopen die ons vaak wel bijblijven. Het kunnen ‘eerste keren’ zijn of juist aankopen die zo groot zijn dat je er lang voor gespaard hebt. Misschien is het geen aankoop of aanschaf maar wel een toevoeging aan je leven zoals een huis middels een lening. Zo valt ook een nieuwe auto vaak in dat rijtje van ‘grote aankopen’. In deze blog vertel ik je waar je op moet letten wanneer je een nieuwe auto wilt. Lees je mee?

Lenen of kopen?

Je hoeft een auto namelijk niet meteen te kopen. Je kan hem ook lenen via een zogenaamd ‘leasecontract’. Daar zitten alle verzekeringen bij in en zo voelt het toch als je eigen auto. In plaats van dat je in één keer aan het begin het aankoopbedrag neerlegt, betaal je met zo’n contract iedere maand een beetje en is het in de meeste gevallen zo dat de auto aan het einde van het contract is afbetaald en zo alsnog van jou is.

Voor je werk of als starter?

Er zijn heel veel redenen om een auto aan te willen schaffen. Je bent met een auto namelijk veel mobieler. Nou is het openbaar vervoer in Nederland prima maar het kan ook uitvallen en met een eigen autootje ben je gewoon flexibeler. Je kan naar de uithoeken van ons land reizen wanneer jij dat wilt en je bent niet afhankelijk van een dienstregeling of zolang je eigen setje benen je kan tillen.

Bij leaseauto moet je zijn

Maar zoveel auto’s als dat er zijn, zoveel keus is er ook in dealers. Zelf raad ik het altijd aan: een auto leasen, omdat ik het gevoel heb dat je vrijer bent. Ik zit immers niet aan de auto vast maar heb wel de mogelijkheid tot kopen en betaal tot die tijd gewoon mijn ‘maandelijkse gebruik.’ bij Leaseauto, de naam zegt het al, moet je zijn voor zo’n leasecontract. Zij kijken naar wat jij nodig hebt en doen dit keurig volgens de regels. Daarnaast hebben ze een hele vriendelijke service en dat mag niet ontbreken wanneer het om grote dingen als auto’s gaat.

We kunnen er weer op uit!

En met een autootje kan je weer vooruit. Bijvoorbeeld als je een ZZP’er bent, dan kun je jouw bedrijfje weer uitbreiden met klanten of locatiebezoeken bijvoorbeeld. Bestellingen kun je snel ophalen en afleveren, etc. nogmaals het maakt je veel mobieler en bij die mobiliteit komen extra mogelijkheden kijken. Wil je voor je werk een auto? Zoek dan ook informatie rondom financial lease.

Voor welke auto ga jij?

Laat een antwoord achter