Blog

Een opgefrist huisje

Het is altijd lekker thuiskomen in een opgeruimd huis. Maar daar moet je dan wel het één en ander voor doen. Het voel niet zomaar als nieuw en schoon aan. Soms is een stofdoek genoeg maar andere keren moet je groter uitpakken. In deze blog vertel ik je hoe je jouw huisje deze carnavalsvakantie opfrist. Lees je mee?

De basis is stevig en naar wens

De muren en vloer vormen enigszins de basis van je huis. Het is als het ware de schil waarin het interieur zich bevindt en het leven zich afspeelt. Niet onbelangrijk dat dat stevig is en er ook mooi uitziet. De boel slijt natuurlijk ook met de jaren en wellicht is jouw vloer wel aan vervanging toe. Dan kan je kiezen voor een pvc vloer. Deze vloeren zijn enorm mooi én makkelijk te onderhouden. Daarnaast kunnen ze een heel warm uiterlijk hebben net als hout maar is het minder bewerkelijk. Ideaal! Kijk voor houten vloeren den haag .

Tijd voor de grote schoonmaak

Zo na de januari maand is voor mij in februari toch altijd tijd voor de grote schoonmaak. Iedere kamer, ieder kastje en ieder hoekje wordt uitgeplozen en gesopt. Dat is een grote klus maar je kan het voor jezelf opdelen in kleine stukjes. Een kamer per dag bijvoorbeeld. Zo maak je het behapbaar. Goed, het duurt wel langer. En onthoud, vragen staat vrij: misschien is er wel iemand in je omgeving die je kan vragen voor een beetje hulp. Vele handen maken licht werken, dat weten we allemaal.

Fris nieuw uiterlijk

Wellicht is alleen een sopje niet genoeg en ben je echt op zoek naar dat gevoel van nieuwigheid. Dan kan je dat heel simpel in huis brengen door een nieuw verfkleurtje op de muren te doen. Dat geeft meteen het gevoel van een verandering, een verbouwing maar zonder alle poespas die met een echte verbouwing meekomt. Door de kleuren in huis te veranderen, verandert ook de sfeer. Zo geven rood en bruintinten vaak een warmer gevoel waar blauw en wit een ruimte juist opent en frisser doet lijken.

Upgrades voor het huis

Als laatste opfrissing is je huis misschien wel toe aan een upgrade. Die kan in allerlei vormen komen zoals het aanleggen van vloerverwarming of het vervangen van een keukenmachine. Misschien is die upgrade iets wat echt nodig is maar het kan ook gewoon iets leuks of extra’s zijn, een verwenning voor jezelf in je huis.

Hoe fris jij de boel op?

Laat een antwoord achter