Blog

Letselschadeadvocaat in Amsterdam

Heb je een ongeval gehad in Amsterdam en weet je niet welke stappen je moet ondernemen? Een van de belangrijkste dingen om mee te beginnen is om een letselschadeadvocaat in te huren. Volgens de wet heb je recht op een gratis letselschade advocaat Amsterdam na een ongeval. Wat valt er allemaal onder letselschade en wat kan een advocaat voor je betekenen? In dit blog lees je daar meer over.

Letselschade

Alle schade die je oploopt bij een ongeluk – bijvoorbeeld op je werk of in het verkeer – valt onder letselschade. Letselschade kan lichamelijk, geestelijk, materieel en immaterieel zijn. Je kunt bij een letselschadevergoeding denken aan verschillende dingen: de schade die je fiets of auto heeft opgelopen tijdens het ongeval en de medische kosten die je daarna oploopt. Daarnaast bestaan er vergoedingen voor bijvoorbeeld verlies van je inkomen. Daar heb je recht op als je na je ongeval arbeidsongeschikt bent. Ook heb je in sommige situaties recht op smartengeld. Dat is een vergoeding voor de pijn die je lijdt door het ongeval. Dit kan ook om verdriet en gederfde levensvreugde gaan. Ben je niet zeker of jouw situatie onder letselschade valt? Of wil je weten of je recht hebt op smartengeld? Dan kun je vaak kosteloos om advies vragen.

Letselschade door andere oorzaken

Letselschade kun je op veel verschillende manieren oplopen. Naast bedrijfs- en verkeersongevallen kun je ook gewond raken door een beet van een dier, een medische fout of het vallen over een losse stoeptegel. Ook bij deze oorzaken van letselschade heb je vaak recht op een vergoeding. Een voorbeeld hiervan is het oplopen van letselschade door een paard. Wanneer je toevallig achter een paard staat en een trap krijgt moet de bezitter van het paard al je kosten vergoeden, maar als je zelf paardrijdt en gewond raakt ligt dat veel ingewikkelder. In dit geval is het belangrijk om met je letselschadeadvocaat in overleg te gaan over de mogelijke vergoedingen.

Extra vergoedingen

Naast een vergoeding voor verlies van je verdienvermogen en je autoschade kun je ook andere vergoedingen krijgen. Als je bijvoorbeeld niet meer in staat bent om huishoudelijke taken te doen, kun je een vergoeding krijgen voor huishoudelijke hulp. Daarnaast kunnen de reiskosten van en naar je huisarts, de dokter en fysiotherapeut vergoed worden, kunnen de verplegingskosten (in het ziekenhuis én thuis) vergoed worden en kun je een vergoeding krijgen voor het oplopen van studievertraging. Laat je goed informeren door de letselschadeadvocaat als je niet zeker weet waar je allemaal recht op hebt.

Laat een antwoord achter