Blog

Klaar voor de lente

De lente komt eraan! Een perfecte tijd om jouw tuin klaar te maken, zodat je straks zorgeloos kunt genieten van het mooie weer. Maar waar moet je beginnen met het lente-klaar maken van je tuin? Dit zijn de klusjes die je dit jaar écht aan moet pakken!

Schutting of vlonder

Misschien ben je die heg wel zat die steeds kaler en kaler wordt. Wellicht spookt het idee al een tijdje door je hoofd om deze te verwijderen en te vervangen voor een mooie schutting. Of wat te denken van de vlonder die stiekem al een aantal jaar aan vervanging toe is? In beide gevallen is hardhout een ideale oplossing. Deze geliefde houtsoort is zeer geschikt voor projecten buitenshuis. Hardhout is zoals de naam al doet vermoeden een sterke soort hout welke weersbestendig is. Dit maakt dat deze houtsoort lang mee gaat en daardoor dus duurzaam is. Er zijn verschillende klasse in duurzaamheid te onderscheiden die iets zeggen over het aantal jaar dat het hout waarschijnlijk mee kan gaan. Dit kan oplopen tot meer dan 25 jaar.

Tegels

Wellicht is je bestrating wel eens toe aan vervanging. Er zijn vele verschillende soorten tuintegels te verkrijgen. Je kunt je keuze maken op basis van kleur of bijvoorbeeld materiaal. Zo zijn er bijvoorbeeld hele gladde strakke tegels te vinden, maar ook juist natuursteentegels met veel ruwheid. Ook de grootte kan natuurlijk enorm verschillen. Het is handig om van tevoren een ontwerp te maken van je tuin. Wellicht wil je er een bepaald patroon in verwerken. Door een ontwerp te (laten) tekenen kun je uiteindelijk precies uitrekenen hoeveel van iedere soort tegels je nodig gaat hebben.

Planten kopen

Planten kunnen eigenlijk niet ontbreken in een tuin. En al helemaal niet in de lente! Planten kunnen je tuin helemaal opfleuren met hun prachtige kleuren en bloemen. Het is zeer de moeite waard om je eens te verdiepen in je tuin en welke planten er goed zullen groeien. Zo heeft de zon veel invloed op bepaalde planten. De vochtigheid van de grond is ook van belang. Staat de plant op een plek waar al het regenwater naartoe afloopt, of juist op een plek waar het water als eerst vandaan loopt? Ook het feit of je tuin op het noorden of het zuiden ligt kan van invloed zijn op het gedijen van bepaalde plantensoorten. Zo kun je van tevoren al enigszins inschatten of een plant op een bepaalde plek in je tuin wel of niet tot zijn recht zal komen.

Laat een antwoord achter