Blog

Een huisje voor ons tweeën

Een paar maanden geleden besloten mijn partner en ik dat het tijd was voor ons om samen te gaan wonen. We zijn al een hele poos samen en vaker samen te vinden dan apart. Op zoek naar een huisje dus. Misschien is 2021 ook wel het jaar waarin jij gaat samenwonen met je partner? In deze blog vertel ik je over de redenen om misschien samen te willen wonen en overwegingen die je je moet realiseren zodra je jezelf hiermee bezighoudt. Lees je mee?

De grote stap

Samenwonen is een hele grote stap. Ineens kan je je niet meer terugtrekken in een bubbel die helemaal van jou zelf is. Je gaat alles delen. Dat klinkt eng maar het brengt ook een heleboel moois met zich mee. Zo zul je alle mooie momenten sneller samen delen omdat je veel meer samen bent en voel je je waarschijnlijk meer verbonden met je partner. Ook leer je elkaar nog beter kennen. Het tilt je relatie als het ware naar een nieuw niveau.

Ieder zijn reden

Maar naast dat het een volgende fase symboliseert voor je relatie hebben de meeste mensen ook een andere reden om samen te gaan wonen. Bijvoorbeeld in verband met een nieuwe werkplek of omdat men bewust een gezinnetje wil stichten. Voor de meeste mensen is het echter vooral de wens om dichterbij elkaar te zijn en om de momenten van alle dag met elkaar te delen. Praat met elkaar over de redenen en verwachtingen zodat je wat dit betreft op één lijn zit.

Plan voor de toekomst

Probeer ook samen een beetje de toekomst in te kijken om de praktische reden dat dit gunstiger voor je uit kan pakken als het een hypotheek betreft. Zo is een hypotheekrente 10 jaar vast , veel handiger als je ergens voor relatief lange tijd wilt wonen. Het is geen korte tijd maar met een hypotheekrente die tien jaar vaststaat, houd je ook de mogelijkheid om na die tijd goed te kunnen verhuizen. Hoe korter die vaste hypotheekrente is, des te meer je per maand zult betalen. Hetzelfde bedrag is bij een langere vaste hypotheekrente meer uitgespreid over de extra tijd. Kijk voor meer informatie op de website van Hypotheekrente.nl.

Tijd voor het avontuur

En dan is het tijd om op zoek te gaan. Je gaat, net zoals ik deed een paar maanden geleden, een spannende tijd tegemoet. Maar geloof me, het is het waard. Het leven draait immers om voorruitgang en dit is simpelweg een volgende stap. Het is een grote stap, maar ook gewoon een volgende.

Succes!

Laat een antwoord achter