Blog

Genieten van het winterse weer

Het winterse weer is nu echt hier en daar mogen we best flink van genieten. Het sneeuwt immers niet iedere dag in Nederland en ondanks dat de eerste sneeuwlaag nu smelt, is er nog steeds kans op meer sneeuwpret. In deze blog vertel ik je hoe je daar het beste van kan genieten. Lees je mee?

Lekker in beweging

Het lijkt wel wintersport in eigen land. Het land is gehuld geweest in een dik pak sneeuw en overal vroren de meertjes en slootjes dicht. En dat terwijl het zonnetje ondertussen fel doorscheen. Heerlijk om in die tijd naar buiten te gaan. Door de maatregelen die op dit moment gelden, is er niet veel open en zijn we uiteraard veel binnen te vinden. Maar bewegen, en zeker in de buitenlucht, is hartstikke gezond. Geniet van de prachtige witte omgeving tijdens een wandeling in de sneeuw of maak een pop. En als het ijs dan dik genoeg is, kan er zelfs dit jaar een rondje geschaatst worden! Kleed je wel goed aan zodat je geen kouvat. Dat is in deze tijd wel het laatste waar je op zit te wachten.

Koek en zopie

Het is ook lekker om vrienden of vreemden te voorzien van een lekker bakje. Als ondernemer is het de tijd om de zogenaamde koek en zopie stalletjes uit de berging te trekken en het schaatsende publiek te voorzien van een versnapering. Zorg met wat parasols dat je een beetje beschut staat en zorg voor een zware parasolvoet zodat deze niet zomaar omwaait. Maak reclame op social media en vraag personeel of familie om te helpen met het bemannen van de kraam.

Après ski in eigen land

En dan is het aan het einde van de dag tijd om tevreden huiswaarts te keren. Ik noemde het zojuist al een soort wintersport in eigen land maar zo’n wintersport dag kan natuurlijk alleen maar afgesloten worden met een drankje a la après ski. Even de heupjes losdraaien op wat fijne muziek en met een laatste hapje en drankje genieten we aan het einde van de dag nog even extra van het leven. Gegarandeerd dat jij dan heel tevreden en moe je bedje instapt.

Veilig volgens de regels

Houd je ten alle tijden aan de geldende maatregelen. Zeker als veel mensen zich op één plaats verzamelen, zorg dan dat je altijd afstand kan houden. Zo kan iedereen op een veilige manier genieten van het winterse weer en alles wat daarbij komt kijken.

Laat een antwoord achter