Blog

Zorg dat uw hond vrij van wormen blijft

Een hond of een puppy in huis nemen is natuurlijk heel erg leuk. Vooral wanneer de puppy nog jong is en dus ook nog heel schattig is. Toch zijn er ook nog belangrijke dingen waar je niet meteen bij stilstaat als je een hond in huis neemt. Veel mensen doen de inkopen voor een riem, halsband, kussen en wat speeltjes. Maar dan ben je er zeker nog niet. De hond moet namelijk ook nog een aantal onderdelen voor de verzorging. Waaronder een aantal inentingen en een wormenkuur. Een viervoeter kan namelijk heel wat diverse wormsoorten oplopen. Dit is vaak niet gewenst, maar gebeurt soms toch sneller dan dat het baasje zou willen. Een hond kan namelijk al besmet worden met een spoelworm via melk, een prooi of larven uit de omgeving. Vaak gebeurt dit zonder dat de baas er erg in heeft. Ook andere wormsoorten kunnen zomaar uw hond besmetten. 

 

Frequentie van ontwormen 

Een van de belangrijkste dingen die een hondeneigenaar kan doen is het ontwormen. Het is het beste om te voorkomen dat uw hond überhaupt besmet raakt. Bij Ontwormen hond is er daarom een richtlijn opgesteld voor de frequentie van het ontwormen. Wanneer uw hond nog een puppy is moet de pup op de leeftijd van 2, 4, 6, 8 weken ontwormd worden. Naarmate de pup ouder wordt moet dit elke maand gedaan worden. Totdat de pup een half jaar oud is. Vanaf dan mag het om de drie maanden worden gedaan. Dit komt dan uiteindelijk dus neer op 4x per jaar. Het ontwormen wordt gedaan doormiddel van een pilletje. Dit pilletje kan het beste in het voer of wat smeerworst worden verstopt. Vaak slikt de hond of de pup dit dat gewoon door. Let altijd even op dat de hond het pilletje niet direct weer uit zijn mond spuugt. Dit komt nog wel eens voor zodra ze doorhebben dat er een pilletje in hun eten zit. 

 

Eigen gezondheid

Om verder te voorkomen dat uw hond besmet wordt door wormen is het belangrijk om op de hygiëne te letten. Zorg ervoor dat uw hond geen ontlasting eet en dek zandbakken af. Maar let ook goed op uw eigen hygiëne, denk hierbij bijvoorbeeld aan frequent uw handen te wassen. Want behalve dat een besmetting heel vervelend is voor uw hond, is het ook nog eens heel vervelend voor u als baasje. Sommige wormen komen namelijk ook bij mensen voor, de spoelworminfecties bijvoorbeeld. Dus let goed op uw hond en uw eigen gezondheid door op tijd te ontwormen.

Laat een antwoord achter