Blog

Voordelen van groene energie voor je onderneming

Het bedrijfsleven is Nederland is flink aan het vergroenen. Dat heeft onder andere te maken met de Wet Milieubeheer. Volgens die wet moet ieder bedrijf dat op jaarbasis meer dan 50.000 kilowattuur elektriciteit of 25.000 kubieke meter gas verbruikt iets aan (duurzame) energiebesparende maatregelen doen. Ondernemers van dergelijke bedrijven stappen bijvoorbeeld massaal over op groene stroom voor hun bedrijf. Door aan de slag te gaan met zakelijk energie vergelijken vinden ze altijd een goede groene energiedeal. Andere voordelen van groene stroom voor je onderneming lees je in dit artikel.

Groene stroom is beter voor de wereld

De laatste jaren lezen we steeds meer over klimaatverandering. Dat het klimaat aan het veranderen is, is een feit. Daar helpt de mensheid zelf beetje bij beetje aan mee. Door over te stappen van een grijs naar een groen energiecontract kun je je steentje bijdragen aan een betere wereld. Dat zit namelijk zo: bij de productie van groene stroom komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze energie. CO2 is een schadelijke stof die ervoor zorgt dat er een gat in de ozonlaag ontstaat. Daardoor wordt de aarde warmer, wat slecht is voor het klimaat en het leven op de wereld. Met oog op de toekomst is het dus belangrijker om voor de minst vervuilende variant te gaan; dat is groene energie. Wat ook interessant is om te weten, is dat groene stroom uit natuurlijke bronnen wordt gehaald, zoals de zon en de zee. Bij grijze energie zit dat net even anders; deze vorm van stroom wordt gehaald uit fossiele bronnen zoals aardolie en steenkool. Fossiele bronnen zijn in tegenstelling tot natuurlijke bronnen niet onuitputtelijk wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen.

Je kunt je eigen groene energie opwekken

Een ander groot voordeel van groene stroom is het feit dat je deze vorm van energie helemaal zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dat absoluut niet. Natuurlijk moet je hier wel eerst zonnepanelen voor aanschaffen. En ja; dat is niet goedkoop. Je moet echter onthouden dat je de investering in zonnepanelen er altijd binnen enkele jaren uit hebt. Gemiddeld duurt het acht tot tien jaar totdat je je geld hebt terugverdiend. Daarna maak je nog tien tot vijftien jaar gebruik van gratis zonne-energie! Daarom kunnen we wel stellen dat zonnepanelen niet alleen goed zijn voor het milieu, maar dat ze helemaal interessant zijn voor je zakelijke portemonnee. Zonnestralen zijn immers gratis, waardoor het een hele slimme keuze is om in zonnepanelen te investeren. Met zonnepanelen ben je niet meer afhankelijk van wat er op de energiemarkt gebeurt. Gaan de energieprijzen, zoals nu het geval is, omhoog? Dan merk je daar niet veel van.

Groene stroom zorgt voor meer omzet

Tot slot moet je weten dat de keuze voor groene energie indirect kan zorgen voor meer omzet. Dat komt omdat het niet alleen ondernemers zijn die duurzaamheid alsmaar belangrijker vinden. De Nederlandse consument heeft ook een groeiende interesse in duurzame producten en diensten. Een groot deel van hen zal bijvoorbeeld sneller gaan voor een bedrijf dat iets aan duurzaamheid doet dan voor een bedrijf dat dit niet doet. Daarom is de keuze voor groene energie heel slim, omdat het je uiteindelijk meer klanten kan opleveren. Natuurlijk helpt het altijd om nóg meer groene stappen te zetten in je onderneming, zoals het zelf opwekken van energie of het volledig laten isoleren van het bedrijfspand waarin je werkt. Een groen energiecontract scoor je vandaag de dag altijd door te beginnen met energie vergelijken grootzakelijk of kleinzakelijk. Gebruik een handige zakelijke energievergelijker zodat je binnen enkele minuten weet welk voordelig groen energiecontract bij jou past.

Laat een antwoord achter