Geen categorie

Cosmetische ingrepen

Cosmetische ingrepen, soms ook wel beter bekend als plastische chirurgie, zie je steeds vaker voorkomen. Maar je ziet het ook steeds vaker bij jongere mensen. En wat mensen daar van vinden, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is vooral dat je zelf achter de keuze moet staan, het is tenslotte jouw eigen lichaam waar je aan sleutelt. En de meningen van anderen, ja die doen er dan eigenlijk vrij weinig toe. Zolang jij zelf maar tevreden bent. En jezelf goed in leest in de eventuele mindere kanten van cosmetische ingrepen. Want ook die zitten eraan.

 

Je kan aan alles wel wat laten doen

In deze tijd, anno 2021, kan je tegenwoordig aan alles wel wat laten doen. Denk bijvoorbeeld aan lip filters zodat je vollere lippen krijgt. En zelfs een Brazilian buttlift is in Nederland ook steeds normaler geworden. Het zelfbeeld is zo gemanipuleerd door sociale media, dat jongeren steeds vaker iets aan hun lichaam laat doen. En dan hoeft het ook niet eens in Nederland te gebeuren. Zo worden er ook vaker behandelingen in het buitenland gedaan. Haartransplantatie Turkije is iets wat je ook steeds vaker terug hoort komen. In Turkije worden ook tanden vaak onder handen genomen. Dan komen mensen terug met het perfecte rechte gebit wat dan ook nog eens spierwit is. Daar wordt menig mens uiteraard jaloers op. 

 

De gevaren van het 'perfecte plaatje'

We leven tegenwoordig online en dan zien we zo veel mensen langs komen. Wanneer je iets aan je lichaam laat oden, dat is uiteraard geheel je eigen keuze. Maar het is wel belangrijk te weten dat wat je op sociale media ziet zoals op Instagram, veel niet eens echt is. Zo worden veel foto's al snel bewerkt in een app. Er komt een filter overheen en soms komt ook photoshop om de hoek kijken. En dan is een foto vaak al helemaal uit zijn verband getrokken. En dat zien mensen niet wanneer ze de foto voorbij zien komen op hun tijdlijn. Vaak worden we gelijk een klein beetje jaloers, want die persoon ziet er wel heel goed uit. Nu is het ook nog eens dat sommige posities en het aanspannen van bepaalde spieren je lichaam er in een houding ook totaal anders laat uit zien. Ben je erachter welke houding dat is, kan dit voor jezelf op de foto's een groot verschil maken. Dus wanneer je een cosmetische ingreep laat doen, denk altijd eerst goed na welk effect dit kan hebben en ook of het niet komt door redenen die vanuit sociale media komen.

Laat een antwoord achter