Geen categorie

Redenen om een dashcam vrachtwagen te kopen

 

Een dashcam vrachtwagen is tegenwoordig een van de meest algemeen geïnstalleerde beveiligingsapparatuur op vrachtwagens. De naam zegt letterlijk wat het is; een camera op het dashboard van vrachtwagens. De camera wordt gebruikt om alle gebeurtenissen op de weg vast te leggen, of het nu dag of nacht is. Het hoofddoel van de dashboardcamera is om bewijs te leveren voor het geval er verkeersongevallen zijn of als er behoefte is aan duidelijkheid in het rijgedrag van de bestuurder. Aangezien hij alle gebeurtenissen duidelijk registreert kunnen de beelden als bewijs dienen.

Steeds meer bedrijven hebben een dashcam in de auto

Dashcams worden steeds populairder. Ook door de eigenaars van een taxi worden ze tegenwoordig geïnstalleerd. De lage prijs door de lage fabricagekosten en de toenemende beschikbaarheid van veel verschillende dashcam modellen maken dat ze erg gewild zijn. Waarbij je eerst aan een GoPro moest denken, is het nu geavanceerde apparatuur die goed ingebouwd wordt. En met de komst van camera's op auto's zal dit in de toekomst alleen maar meer worden. De schuldvraag bij verkeersongevallen zal steeds duidelijker bepaald kunnen worden.

Verschillende dashcam modellen

Er zijn veel verschillende modellen dashcams op de markt. Enkele van de meest populaire merken zijn Pinnacle, Sunvision, Canon en Kenwood. Ieder merk biedt verschillende functies zoals beeldstabilisatie, nachtzicht, pan/tilt/zoom, autofocus en meer. Bepaalde modellen bieden extra opnamefuncties, zoals slow-motionrecorders en tijdslimieten. Bekijk welke functies jij nodig hebt en kies op basis daarvan het model die hierin mogelijkheden biedt.

Waarom niet die investering in een dashcam voor vrachtwagens doen?

Het installeren van een dashcam in jouw vrachtwagen geeft je zeker gemoedsrust. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over wat er tijdens het rijden op de weg gebeurd kan zijn, omdat je een tweede paar ogen hebt die alles zien en onthouden. Met het bewijs dat aanwezig is op de memorycard, kan je eventuele veroorzakers van schade confronteren en ongewenste incidenten voorkomen. Het is ook handig om op de auto een sticker te plakken dat je videobeveiliging hebt, dit schrikt vandalen en mensen met verkeerde bedoelingen af. Als fleet-eigenaar is er nog een voordeel: Het gebruik van een dashcam voorkomt niet alleen ongewenste incidenten, maar ook het overtreden van verkeersregels.

Conclusie

Het installeren van een dashcam in jouw truck heeft tal van voordelen. Het zal je meer veiligheid bieden, je meer bewust maken van de toestand op de wegen, ongewenste incidenten voorkomen, bewijs leveren als je in een verkeersongeval terecht komt en vooral jouw persoonlijke veiligheid vergroten. Een dashcam is echt een geweldige troef waarmee elke bestuurder zichzelf zou moeten uitrusten. Ga vandaag nog actief aan de slag met dashcams! Er is geen reden waarom je er geen zou moeten hebben!

Laat een antwoord achter